Ιούλ
15
Ώρα διεξαγωγής εκδήλωσης: Δεν έχει οριστεί ώρα / Τοποθεσία εκδήλωσης: Άγιος Λαυρέντιος Πήλιο

 

Για δέκατη τρίτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία  arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2018).

 

Φέτος, τα εργαστήρια, οι παραστάσεις και οι συμβιωτικές δράσεις των δύο κεντρικών εβδομάδων έχουν σαν άξονα το παλλόμενο σώμα με όλες τις «εγγραφές» του στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Από τη θεματική αυτή θα αντληθούν ποικίλες εργαστηριακές δράσεις που εστιάζουν στην εκφραστική επίγνωση του σώματος, στη φωνή, το λόγο, την κίνηση, τον παλμό και τη δόνηση, καθώς και στην ανθρωπολογική έρευνα πεδίου.

Η διοργάνωση αξιοποιεί όλο τον αρχιτεκτονικό ιστό, τις κτιριακές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Λαυρεντίου ώστε να στεγάσει καλλιτέχνες και επιστήμονες που αναλαμβάνουν δράσεις στα πλαίσια της διοργάνωσης αλλά και να αποτελέσει τόπο συνύπαρξης και φιλοξενίας για πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας.

 

Προσκαλούμε λοιπόν σπουδαστές ή επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, καθώς και ελευθέρους ή ακαδημαϊκούς ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού, αλλά και όλους τους φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Εικοσιτέσσερις συντονιστές από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης, στο πλαίσιο τεσσάρων εβδομαδιαίων περιόδων:


ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (15 – 22 Ιουλίου)

Κέντρο Φωνητικών Τεχνών – Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας

Η φωνή πέραν των σημερινών ορίων

Σπύρος Σακκάς, Νατάσσα Ζούκα, Ταξιάρχης Χάνος


ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (5 – 11 Αυγούστου)

Εργαστήρια Δορυφόροι

 

ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (19 – 25 Αυγούστου) – ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ Ι


ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου) – ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΙΙ

 

_______________________________________________________________

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχης πατήστε εδώ.

Facebook Page: https://www.facebook.com/musicvillage.gr

 

Καλή αντάμωση!

Φιλικά,
Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού

Κώστας Μακρυγιαννάκης (καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
Θύμιος Ατζακάς (καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός συντονισμός)
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (διεύθυνση τεχνικής παραγωγής, webmaster)
Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός παραγωγής)
Μάγια Παπαγεωργίου (γραμματεία, εγγραφές, συντονισμός καλλιτεχνών)