Ιούλ
23
Ώρα διεξαγωγής εκδήλωσης: 21:00 / Τοποθεσία εκδήλωσης: Κεντρική πλατεία Μουρεσίου Πήλιο

17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΛΙΟΥ – ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ

ΖΑΓΟΡΑ,ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ,ΚΙΣΣΟΣ

23-31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Περιγραφή Εκδήλωσης: Μια βραδιά περιπλάνησης στο Γαλλικό chanson, τα jazz στάνταρντ, το tango & και το ελληνικό τραγούδι με οδηγό τον ερωτικό στίχο και σημείο συνάντησης το τρίο φωνή, βιολί και πιάνο.

Στις 23 Ιουλίου 2016 στις 21:00 η ώρα στην κεντρική πλατεία Μουρεσίου θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω εκδήλωση:

Εκδήλωση στο Πήλιο – 23-07-2016 – Φεστιβάλ μουσικής Jazz

 

Να είστε όλοι εκεί ! 🙂

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου 2016!

Το 17ο PelionFestival θα λάβει χώρα από τις 23 έως τις 31 Ιουλίου του 2016 με σεμινάρια και συναυλίες στη Ζαγορά και με παράλληλες δράσεις στον ευρύτερο χώρο του Ανατολικού Πηλίου.

Όπως συμβαίνει ανελλιπώς από το 2014, έτσι και φέτος, διοργανώνουμε το 3ο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου, που περιλαμβάνει μαθήματα, συναυλίες, εργαστήρια που προωθούν τη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ καθηγητών και μαθητών και, επίσης, το Σύνολο Βιολοντσέλων του PelionFestival, όπου όλοι οι βιολοντσελίστες μαζί θα δουλέψουν καθημερινά και θα μοιραστούν τη σκηνή υπό την καθοδήγηση του UlrichVoss.

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχτούμε και πάλι τον εξαιρετικό παιδαγωγό Ulrich Voss από το Βερολίνο, ανανεώνοντας έτσι τη συνεργασία μας για έκτη συνεχή φορά. Την ομάδα των βιολοντσέλων συμπληρώνουν ο Βασίλης Σαΐτης από τη Θεσσαλονίκη και ο Άγγελος Λιακάκης από την Αθήνα, όπως επίσης και ο Θέμης Βαγενάς από το Βόλο. Επιπλέον, καλωσορίζουμε για πρώτη φορά τον βιολοντσελίστα Δήμο Γκουνταρούλη, ο οποίος θα προσφέρει μαθήματα κλασικού αλλά και μπαρόκ βιολοντσέλου, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική στην ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία.

Μαζί μας θα είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Απόλλων Γραμματικόπουλος από την Αθήνα, ο οποίος θα διδάξει βιολί, ενώ για τέταρτη φορά θα μας τιμήσει με την παρουσία της η σοπράνο Σοφία Κυανίδου από τη Βιέννη, στο τραγούδι και τη μελοδραματική. Στο φλάουτο θα έχουμε φέτος κοντά μας την Ana Domançic Krstulović από το Split της Κροατίας και πιάνο θα διδάξει η καλλιτεχνική διευθύντρια του σεμιναρίου, Ζωή Σαμσαρέλου.

Μία ιδιαίτερη παρουσία στο  φετινό πρόγραμμα αποτελούν οι σαξοφωνίστες DanielGauthier από τη Γερμανία και Γιώργος Λυγερίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος θα συμμετάσχει ως καθηγητής ενώ ο δεύτερος ως καλλιτεχνικός διευθυντής της PelionFestival Sax Orchestra, που διοργανώνεται με τη υποστήριξη της Sax NouveauOrchestra, προσφέροντας έτσι στο κοινό του Φεστιβάλ έναν ξεχωριστό και άγνωστο μέχρι τώρα ήχο.

Στη φετινή διοργάνωση δίνουμε ιδιαίτερη βάση στη μουσική δωματίου και στη συνεργασία μεταξύ καθηγητών και μαθητών από διαφορετικά όργανα. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τον αυθόρμητο, επί τόπου, σχηματισμό μουσικών συνόλων, θα παρουσιαστούν στις συναυλίες και έργα μουσικής δωματίου που θα έχουν προετοιμάσει οι συμμετέχοντες μετά από υπόδειξη των καθηγητών του φεστιβάλ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το PelionFestival θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην καλλιτεχνική ζωή του Ανατολικού Πηλίου, με σχεδόν καθημερινές εκδηλώσεις και δρώμενα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και έξω, στη φύση, στη Ζαγορά, την Τσαγκαράδα και τον Κισσό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου αποτελεί έκφραση εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού τουρισμού, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες αλλά και στις οικογένειές τους να επισκεφθούν αυτόν τον μοναδικής ομορφιάς τόπο, που συνδυάζει καταπράσινα ορεινά τοπία με εκπληκτικές και πολύ εύκολα προσβάσιμες παραλίες.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, που συνεργάζονται μαζί μας με ένα υψηλό αίσθημα ευαισθησίας για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του τόπου.

Ευχόμαστε σε όλη την ομάδα του φεστιβάλ, στους μαθητές και καθηγητές, καθώς και στους φίλους ακροατές ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι.