• Πληροφορίες για τη γειτονιά μας

  Στο 1,5 χλμ. από τον ξενώνα μας βρίσκεται το χωριό Άγιος Ιωάννης (που πήρε το όνομά του από την πολύ παλιά εκκλησία στην άκρη του χωριού) με μια όμορφη, καθαρή και αμμώδη παραλία με μικρά βότσαλα. Εκεί θα βρει κανείς εστιατόρια, όπου μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι και να δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ του Πηλίου, super markets για ψώνια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, περίπτερα, μανάβικα, καφετέριες, ουζερί όπως και μπαράκια για νυχτερινή ζωή με μουσική.

  Η παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο

  Οι 3 αμμώδεις παραλίες (παραλία Αγίου Ιωάννη, παραλία Πλάκα και παραλία Παπά-Νερό) είναι από τις πιο σημαντικές της περιοχής με γαλάζιες σημαίες και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών.

  Η παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο
  Η παραλία Πλάκα στον Άγιο Ιωάννη Πήλιο
  Η παραλία Πλάκα Άγιος Ιωάννης Πήλιο
  Η παραλία Παπά Νερό - Άγιος Ιωάννης Πήλιο
  Η παραλία Παπά Νερό - Άγιος Ιωάννης Πήλιο

  Στα 200 μέτρα από το κατάλυμα υπάρχει η πολύ παλιά εκκλησία της Παναγίας αξιόλογο αξιοθέατο. Στα 6 χλμ. στο χωριό Κισσός υπάρχει άλλη μια εκκλησία της Αγίας Μαρίνας χτισμένη το 1650 από Ηπειρώτες μαστόρους, που θεωρείται  ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου, καθώς είναι ξακουστή για την ιστορία, την αρχιτεκτονική της και τον εσωτερικό της διάκοσμο. Είναι βυζαντινή τρίκλιτη βασιλική και ανακαινίστηκε το 1745.

  Εκκλησία Αγία Μαρίνα Κισσός Πήλιο

  Το κάστρο της Νταμούχαρης (βυζαντινό οχυρό) βρίσκεται στη λωρίδα χερσονήσου που υπάρχει στον οικισμό και χωρίζει τους δύο μικρούς κόλπους της όπου γυρίστηκε και η πολύ γνωστή ταινία Mamma Mia .

  Το γραφικό λιμανάκι της Νταμούχαρης με το βυζαντινό κάστρο